Az Öntöttvas Gyűjtemény az európai öntöttvas művesség remekeit tárja elénk. A közel fél ezres, sokszínű gyűjteményben megtalálhatók szakrális tárgyak és sírkeresztek, valamint világi dísztárgyak és a polgári élet eszközei: szobrok, tintatartók, kályhák, mozsarak, háztartási és lakás felszerelési eszközök sokasága, a XVI. századtól a XX. századig.
A kétszeres aranydíjas Váczi György könyvkötőművész alkotásai „Aranyba kötött élet” címmel kerülnek önálló kiállításként a közönség elé. A kiállító teremben nyomon követhetjük a könyvrestaurálás és könyvkötészet folyamatát, annak ősi eszközeit, valamint azt az ötletgazdagságot, melyet Váczi György műhelyében évtizedeken keresztül megvalósított.
Nem véletlenül vált az ország könyvkötőjévé és mit egy hat éven keresztül kötötte és restaurálta könyveit az angol királyi udvarnak. Egyszerű nyomtatványok, díszalbumok, vendégkönyvek sokasága dicséri fantáziáját, keze munkáját.
Az alkotásait megismerték Angliában, Olaszországban, Japánban, Kínában, Finnországban, Afrikában és az Amerikai Egyesült Államokban. Most az élmény és felfedezés Önökre vár!
Haraszti Béla Cukorsziget című életmű kiállítása édes alapanyagokból készített monumentális cukorépületei - Váci Dóm, Kőkapu – várják az érdeklődőket. A Venesz- díjjal kitüntetett mestercukrász a híres Gerbaoud cukrászdában kezdte pályafutását, de szakemberként szinte Európa minden országában megfordult. Városunknak ajándékozott páratlan életművében a cukrászat eszközei, gépei is bemutatásra kerülnek, valamint díjak, oklevelek, érmek formájában elismeréseit is láthatják.
A Pannónia házban önálló termet kapott ez a különleges életmű, kedvcsináló az édességet kedvelő látogatók számára.
Vác a Nemzet Sportvárosa olvashatjuk a feliratot a Pannónia ház múzeumába betérve, mely a Váci Sportcsillagok nevet viseli. Nem véletlenül, hiszen Vác számos sportsikerrel büszkélkedhet. Vízi sportok érmeinek sokasága, labdarúgó bajnokság aranyérme, kézilabda sportsikerek mind megtalálhatók a vitrinekben. Fotók segítségével a győzelem pillanatait idézhetjük fel. Sok színes kupa, érem idézi a nagyszerű sikereket.">
Vaci-muveszeti-gyujtemenyek-Vac